Margreet Bennen

Mijn naam is Margreet Bennen. Ik woon en werk in Hasselt, vlakbij Zwolle. Ik ben hier komen wonen in 2007, daarvoor heb ik gewoond in het midden van het land en in de Randstad.

De vraag die ik mezelf vaak stel is waarom zeggen we de dingen die we zeggen en doen we de dingen die we doen.
Je wilt vrij zijn, aardig gevonden worden, gelukkig zijn en betekenis geven aan het leven. Hoe kun je dat doen op een manier waarbij je dicht bij jezelf kunt blijven, eerlijk en zonder angst.

Wie ben je zelf en is er eigenlijk een “zelf”. De hele dag worden we overvallen met gedachten, ze overkomen je. Gedachten zijn zelden fijn. We piekeren over de toekomst, treuren om het verleden, keuren anderen en onszelf af en zoeken voortdurend naar problemen.

Wanneer je bijvoorbeeld boos bent en je laat je meeslepen dan word je die boosheid maar je bent het niet. Boos zijn is een kortdurende emotionele reactie ten gevolge van een gebeurtenis. De gedachten, die het daarna overnemen, zorgen ervoor dat je de boosheid wordt en daarmee ben je de realiteit kwijt.
Wanneer je gedachten kunt zien als gedachten die komen en gaan en deze dan los te laten is het verschil tussen een week of een dag lang boos zijn of maar heel even.

Laat die gedachten maar gewoon vertellen zonder er continu naar te luisteren en zonder je er continu mee te vereenzelvigen. Dat geeft rust en stilte. Hypnotherapie, Mindfulness, Meditatie zijn enkele methoden waar ik gebruik van maak.

Life Coaching en Psychodynamische Therapie

Woon je in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving en zoek je een ervaren Life Coach of Psychodynamisch Therapeut, neem dan gerust contact met mij op. Als Psychodynamisch Therapeut maak ik gebruik van verschillende methodes en technieken, zoals Hypnotherapie, RET, Transactionele analyse en Voice Dialogue.

Margreet Bennen