Rouwverwerking, rouw en verlies

Je kunt om heel veel dingen rouwen. De meeste mensen denken bij rouw aan het verlies van een dierbare. Maar je kunt zo veel verliezen dat je dierbaar is, of waar je hoop voor koesterde. Je huwelijk, een carrière, de kans op een kind, maar ook bijvoorbeeld als je lichaam je in de steek laat (ziekte of handicap). Allemaal vormen van verlies die je diep in je ziel kunnen raken.

Rouwen is gezond. Het is een natuurlijk proces dat je in staat stelt verlies te verwerken. In de regel kunnen mensen alleen en met naasten het rouwproces vorm geven. Maar niet altijd. Soms komt er een kink in de kabel en blijft het rouwproces steken. Als een hobbel waar je maar niet overheen komt.

Rouwbegeleiding

Bij rouwen komt een heel scala aan emoties aan je voorbij. Je kunt schrikken van jezelf, bijvoorbeeld van de woede die je voelt of de overweldigende onmacht. Hunkering, verlangen, angst en schuld, ze kunnen je overvallen en in hun greep houden. Daarbij is het een energie-vretend proces en heb je te maken met je naaste omgeving. Waarschijnlijk voel je je oververmoeid en prikkelbaar.

Hulp bij het rouwproces

Je bent opgesloten in de pijn, afgezonderd van alles en iedereen, zelfs een beetje van jezelf. Misschien herken je dit wel en kom je er niet alleen uit. Het rouwproces is voor iedereen anders. Er is geen goed en geen fout. Ik begeleid mensen met rouw en verlies in mijn therapie. Zoek je hulp bij het verwerken van verlies,  neem dan gerust contact met mij op.

rouw en verlies therapie therapeut Margreet bennen hasselt zwolle.

Rouwverwerking therapie. Professionele hulp bij rouw en verlies

Woon je in Zwolle, Hasselt en omstreken en zoek je hulp bij het verwerken van verlies,  neem dan gerust contact met mij op. Bel of mail mij vrijblijvend om te overleggen dit wat voor je is, of om andere methoden te bespreken.

Margreet Bennen,
Professionele rouwbegeleiding & rouwverwerking na verlies

Rouwverwerking met hulp, rouwbegeleiding therapie in het rouwproces.

Woon je in Zwolle, Hasselt en omstreken en zoek je hulp bij het verwerken van verlies,  neem dan gerust contact met mij op. Bel of mail mij vrijblijvend om te overleggen dit wat voor je is, of om andere methoden te bespreken

Achtergrond-informatie over rouwtherapie en rouwbegeleiding door een therapeut

Rouwtherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op het verwerken van verlies en rouw. Het is een manier om mensen te helpen het verlies van een dierbare of een belangrijke gebeurtenis te accepteren en te verwerken. Rouwtherapie kan worden geboden aan individuen, groepen of gezinnen die rouwen. Zelf geef ik therapie aan individuen die vastlopen in hun rouwproces.

De therapeutische benadering van rouwtherapie is gericht op het verkennen van de emoties, gedachten en gevoelens die gepaard gaan met rouw. De therapeut kan de rouwende helpen bij het verkrijgen van inzicht in hun gevoelens en gedachten, en hen helpen om hun verlies te accepteren. Dit kan worden bereikt door middel van gesprekken, oefeningen en creatieve activiteiten.

Een belangrijk onderdeel van rouwtherapie is het ondersteunen van de rouwende in het vinden van nieuwe manieren om met hun verlies om te gaan. De therapeut kan de rouwende helpen bij het ontwikkelen van copingvaardigheden, zoals het leren omgaan met emoties, het verminderen van stress en het versterken van sociale steun. De therapeut kan ook de rouwende helpen bij het verkrijgen van inzicht in hun eigen rouwproces en het helpen van hen om te leren hoe ze kunnen groeien en veranderen na een verlies.

Rouwtherapie is geschikt voor iedereen die rouwt, of het nu gaat om het verlies van een dierbare of een belangrijke gebeurtenis. Het is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en jongeren. Het kan ook geschikt zijn voor mensen die rouwen na een scheiding, een baanverlies of een andere soort van verlies.

Rouwtherapie is ook geschikt voor mensen die problemen hebben met het verwerken van hun rouw. Dit kan leiden tot symptomen zoals depressie, angst, eenzaamheid, woede en schuldgevoelens. Rouwtherapie kan helpen bij het verminderen van deze symptomen en het versterken van de mentale gezondheid van de rouwende.

Het is belangrijk om te benadrukken dat rouwtherapie geen snelle oplossing biedt voor rouw. Het rouwproces is uniek voor iedere persoon en kan tijd kosten. Rouwtherapie kan echter helpen bij het verminderen van de symptomen van rouw en het versterken van de mentale gezondheid van de rouwende.

Rouwtherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op het verwerken van verlies en rouw. Het is een manier om mensen te helpen het verlies van een dierbare of een belangrijke gebeurtenis te accepteren en te verwerken. Rouwtherapie kan worden geboden aan individuen, groepen of gezinnen die rouwen. welkom bij Margreet bennen rouwtherapeut in Zwolle Kampen Hasselt