Life / Personal Coaching

“Life Coaching is een diepgaande maar vooral creatieve manier van coachen. Life Coaching beweegt zich tussen de verschillende levensgebieden (privéleven, werkzame leven, zingeving en innerlijke leven) en gaat uit van jou als vormgever van je leven”

Op zoek naar een Coach in Zwolle of omgeving?

Woon je in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving? Ben je op zoek naar een personal coach, omdat je het anders wilt in je leven? Kom dan in beweging en neem gerust contact met mij op.

Life Coaching: het gaat erom dat je het anders wilt

In je leven of in je werk kom je soms op een punt waarop je denkt dat je jouw grenzen hebt bereikt. Je vraagt je af of je wel helemaal tot je recht komt. Haal je uit het leven wat erin zit of wil je eigenlijk heel iets anders doen? Soms bereik je dat punt omdat er iets gebeurt in je leven. Het voelt alsof je vast zit en niet meer weet hoe je in beweging kunt komen. Het kan zijn dat op sommige momenten in je leven je je heel sterk voelt en andere momenten voel je je heel kwetsbaar. Het maakt niet uit wat de reden is, het gaat erom dat je het anders wilt.

Is Life Coaching iets voor jou?

In onze coachingsgesprekken ondersteun en stimuleer ik als persoonlijke coach de cliënt om:

 • Doelen, dromen en wensen te stellen en te realiseren
 • Angsten en onzekerheden te onderzoeken en weg te nemen
 • Balans tussen werk en privé te vinden
 • Inzicht in jezelf te krijgen
 • Persoonlijke effectiviteit te verhogen (kan zowel privé als zakelijk zijn)
 • Plezier en geluk in je leven te vinden
 • Je zelfbeeld te vergroten
 • Effectief te communiceren
 • Beter om te gaan met conflicten
 • Valkuilen te herkennen
 • Grenzen te leren stellen

Hoe ga ik te werk als Life Coach?

Het gaat er naar mijn idee niet om, om geluk na te streven meer eerder het leven werkelijk te nemen zoals het is en te gaan staan voor en handelen naar wat jij belangrijk vindt.

Veel van de life coach oefeningen komen uit de wetenschap van welbevinden en optimaal functioneren, ofwel de positieve psychologie. Denk aan bijvoorbeeld compassie beoefenen, reflecteren op innerlijke processen, gevoel herkennen en benoemen en liefdevol en voluit contact met anderen aangaan.

Life coaching laat je uitzoomen en de balans opmaken. De oefeningen en technieken zijn oplossingsgericht en spreken jou aan als de regisseur van je leven. Dat is wat anders dan een maakbaar leven of een leven naar een bepaald plaatje. Vaal levert dat juist pijn en frustratie op. Het doel is om te leven naar eigen visie, talent en juist om te leren gaan met de tegenslagen.

Wanneer Psychodynamische Therapie?

Bij Psychodynamische Therapie ondersteun en stimuleer ik je bij het zoeken naar een betere balans van je zelfbeeld, verlangens en (onverwerkte) emoties. Vooral als er klachten zijn als angst, stress, onzekerheid of andere blokkades, is Psychodynamische Therapie een heel mooi instrument om jezelf beter te leren kennen en stappen in jouw gewenste richting te zetten.
Ik kan in overleg met jou methoden en technieken toepassen, zoals Hypnotherapie, RET, Transactionele analyse, NLP en Voice Dialogue.
Bij Psychodynamische Therapie gaan we op zoek naar je zelfinzicht en bewustzijn. We kijken naar je verleden, heden en toekomst, patronen uit je opvoeding en speciale gebeurtenissen die hebben gemaakt wie jij bent. Bij Life Coaching zijn we dus vooral toekomstgericht bezig, terwijl we met therapie het verleden ook ruimte geven.

Coachingsvaardigheden en het coachingstraject

Om stappen te zetten in het coachingstraject heb je een aantal vaardigheden nodig. Met die vaardigheden krijg je inzicht in je persoonlijkheid, wat je in staat stelt om te leren van ervaringen. Het lijkt vaak logisch dat je leert van alle ervaringen, helaas is dat niet altijd zo. We hebben allemaal onze blinde vlek en allergieën.
Het is de kunst om te leren van wat je niet ziet of van hetgeen je afwijst. En daar wil ik je bij helpen in een coachingstraject.

Samenwerking coaches en therapeuten

Ik heb een breed netwerk van therapeuten en coaches in de regio. Bij een te volle agenda verwijs ik cliënten door naar een van hen. Ben je geïnteresseerd in ACT-coaching, neem dan contact op met Krista van der Horst, zij is coach in Zwolle.
Ook werk ik nauw samen met Kim Rooijackers, psycholoog.

Life Coach in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving

Zoek je een ervaren Life Coach, neem dan gerust contact met mij op. Bel of mail mij vrijblijvend om te overleggen of Life Coaching wat voor je is, of om andere methoden te bespreken.

Margreet Bennen

Coach Praktijk Margreet Bennen Adres: Prinsengracht 17 8061 HH Hasselt (nabij Zwolle en Kampen) 06-49702688 praktijk voor EMDR therapie Zwolle EMDR beste goede therapeut psycholoog in Zwolle Kampen Hasselt