Life / Personal Coaching

“Als life coach help ik cliënten hun leven vorm te geven vanuit hun diepste wensen en talenten, in alle levenssferen en levensfasen”

Op zoek naar een Coach in Zwolle of omgeving?

Woon je in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving? Ben je op zoek naar een personal coach, omdat je het anders wilt in je leven? Kom dan in beweging en neem gerust contact met mij op.

Life Coaching: het gaat erom dat je het anders wilt

In je leven of in je werk kom je soms op een punt waarop je denkt dat je jouw grenzen hebt bereikt. Je vraagt je af of je wel helemaal tot je recht komt. Haal je uit het leven wat erin zit of wil je eigenlijk heel iets anders doen? Soms bereik je dat punt omdat er iets gebeurt in je leven. Het voelt alsof je vast zit en niet meer weet hoe je in beweging kunt komen. Het kan zijn dat op sommige momenten in je leven je je heel sterk voelt en andere momenten voel je je heel kwetsbaar. Het maakt niet uit wat de reden is, het gaat erom dat je het anders wilt.

Is Life Coaching iets voor jou?

In onze coaching-gesprekken ondersteun en stimuleer ik als persoonlijke coach de cliënt om:

 • Doelen, dromen en wensen te stellen en te realiseren
 • Angsten en onzekerheden te onderzoeken en weg te nemen
 • Balans tussen werk en privé te vinden
 • Inzicht in jezelf te krijgen
 • Persoonlijke effectiviteit te verhogen (kan zowel privé als zakelijk zijn)
 • Plezier en geluk in je leven te vinden
 • Je zelfbeeld te vergroten
 • Effectief te communiceren
 • Beter om te gaan met conflicten
 • Valkuilen te herkennen
 • Grenzen te leren stellen

Hoe ga ik te werk als Personal Coach?

Als Psychodynamisch Therapeut en Coach werk ik met verschillende methoden en technieken bij levensvraagstukken. In principe werk je bij coaching aan je ontwikkeling en ontplooiing om dromen en wensen te verwezenlijken. Tijdens Life Coaching gaan we samen kijken naar dat, wat je in je leven ervaart en wat je anders wilt. Door naar een situatie te gaan en te onderzoeken wat je daarbij beleeft. Van daaruit verder kijken, jezelf in beweging brengen en mogelijkheden ontwikkelen, waarna je je dromen weer kunt realiseren.
Soms komen we er achter dat je last hebt van onverwerkte emoties en thema’s door bijvoorbeeld bepaalde gebeurtenissen in het verleden. Op die momenten kan ik ook technieken uit de psychodynamische therapie toepassen.

Wanneer Psychodynamische Therapie?

Bij Psychodynamische Therapie ondersteun en stimuleer ik de cliënt bij het zoeken naar een betere balans van je zelfbeeld, verlangens en (onverwerkte) emoties. Vooral als er klachten zijn als angst, stress, onzekerheid of andere blokkades, is Psychodynamische Therapie een heel mooi instrument om jezelf beter te leren kennen en stappen in jouw gewenste richting te zetten.
Ik kan in overleg met jou methoden en technieken toepassen, zoals Hypnotherapie, RET, Transactionele analyse, NLP en Voice Dialogue.
Bij Psychodynamische Therapie gaan we op zoek naar je zelfinzicht en bewustzijn. We kijken naar je verleden, heden en toekomst, patronen uit je opvoeding en speciale gebeurtenissen die hebben gemaakt wie jij bent. Bij Life Coaching zijn we dus vooral toekomstgericht bezig, terwijl we met therapie het verleden ook ruimte geven.

Coachingsvaardigheden en het coachingstraject

Om stappen te zetten in het coachingstraject heb je een aantal vaardigheden nodig. Met die vaardigheden krijg je inzicht in je persoonlijkheid, wat je in staat stelt om te leren van ervaringen. Het lijkt vaak logisch dat je leert van alle ervaringen, helaas is dat niet altijd zo. We hebben allemaal onze blinde vlek en allergieën.
Het is de kunst om te leren van wat je niet ziet of van hetgeen je afwijst. En daar wil ik je bij helpen in een coachingstraject.
Het is soms lastig vooraf te beantwoorden hoeveel consulten er nodig zijn. Het aantal consulten hangt af van het type klacht en de reden waarvoor je komt. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat de meeste mensen 6 consulten nodig hebben voor een therapietraject en 4 consulten voor een coachingstraject.

Samenwerking coaches en therapeuten

Ik heb een breed netwerk van therapeuten en coaches in de regio. Bij een te volle agenda verwijs ik cliënten door naar een van hen. Ben je geïnteresseerd in ACT-coaching, neem dan contact op met Krista van der Horst, zij is coach in Zwolle.
Ook werk ik nauw samen met Kim Rooijackers, psycholoog.

Life Coach in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving

Zoek je een ervaren Life Coach, neem dan gerust contact met mij op. Bel of mail mij vrijblijvend om te overleggen of Life Coaching wat voor je is, of om andere methoden te bespreken.

Margreet Bennen