Voice Dialogue

Wat is Voice Dialogue?

In de jaren 70 ontwikkelden Hal en Sidra Stone de Voice Dialogue methode en de psychologie van de ‘selves’. De psychologie van de ikken, gebaseerd op het gedachtegoed van Jung, gaat er vanuit dat onze persoonlijkheid is opgebouwd uit verschillende ‘innerlijke stemmen’, ook wel subpersonen genoemd.

Voice Dialogue: in gesprek met jouw verschillende ‘ikken’

De subpersonen of ‘ikken vormen de bouwstenen van onze persoonlijkheid. Het bestaat uit bewuste en onbewuste delen. Iedere subpersoon heeft een eigen wil, eigen energie, eigen gedachten, gevoelens, gedrag, kwetsbaarheden, herinneringen, verlangens en een eigen stem. We kunnen ze als afzonderlijk stemmen aanspreken. De ene stem voelt vertrouwd, de andere voelt minder bekend.

In een voice dialogue sessie ga ik in gesprek met jouw verschillende ‘ikken’. Het accent ligt daarbij niet op wat je doet, maar welk deel van je persoonlijkheid jouw thema het best vertegenwoordigt. In gesprek met deze subpersoon, vraag ik bijvoorbeeld naar de herkomst, de motivatie, de manier van denken, voelen en handelen van dit deel. Dit gebeurt op een respectvolle, uitnodigende en nóóit veroordelende wijze.

In de praktijk zorgt dit voor onverwachte, ontroerende en verrassende ontmoetingen met jezelf. Als Pychodynamisch Therapeut gebruik ik deze Voice Dialogue methode vaak in combinatie met andere methoden, zoals zoals EMDR, hypnotherapie, RET en coaching.

Zoek je een therapeut in Zwolle, Hasselt of omgeving?

Als je op zoek bent naar een ervaren therapeut die Voice Dialogue toepast in Zwolle, Hasselt of omgeving, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik kan je alles uitleggen over mijn werkwijze en samen met je bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Margreet Bennen
EMDR therapeut, Hypnotherapie, Coach en therapiereuimte Zwolle - Therapie, Margreet Bennen – Psychodynamisch Therapeut, Hypnotherapeut en Coach in Zwolle en Hasselt