Regressietherapie van een ervaren regressietherapeut in Hasselt, nabij Zwolle en Kampen OV

Woon je in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving en zoek je een ervaren Regressietherapeut? Neem dan gerust contact met me op. Als Psychodynamisch Therapeut combineer ik verschillende therapeutische methodes en coaching-technieken zoals EMDR, Hypnotherapie, RET, Transactionele analyse en Voice Dialogue.

Wat is regressietherapie?

Regressietherapie is het teruggaan naar vroegere ervaringen die niet goed verwerkt zijn. Alles wat je ooit hebt meegemaakt ligt ergens in het onderbewuste opgeslagen. Tijdens een therapiesessie is het mogelijk om met regressietechnieken terug te gaan in de tijd en vanuit het onderbewuste informatie over jezelf bewust te maken. Het blootleggen van momenten waarop je een belangrijke keuze of beslissing hebt gemaakt of genomen is hiervan een onderdeel omdat juist die momenten een enorme doorwerking hebben in het heden. Vaak belemmeren ze ons in het maken van nieuwe keuzes.
Daarnaast kun je op zoek gaan naar krachtmomenten en deze ‘wakker’ maken zodat je daar in het hier-en-nu van kunt profiteren.

Terug in de tijd met regressietherapie

Regressietherapie is een vorm van therapie waarbij mensen worden geholpen om herinneringen aan traumatische gebeurtenissen uit het verleden op te halen en te verwerken. Deze herinneringen kunnen een grote impact hebben op het huidige gedrag en welzijn van een persoon en het doel van regressietherapie is om deze herinneringen te verwerken zodat ze geen negatieve invloed meer hebben.

Wat doet een regressietherapeut?

Een regressietherapeut helpt mensen om herinneringen op te halen uit het verleden die een rol spelen in hun huidige problemen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om herinneringen aan kindermishandeling, seksueel misbruik, ongevallen of andere traumatische gebeurtenissen. De therapeut helpt de persoon om deze herinneringen te verwerken en te integreren in hun leven zodat ze hier minder last van hebben.

Voor wie is regressietherapie geschikt?

Regressietherapie is geschikt voor mensen die last hebben van symptomen die verband houden met traumatische gebeurtenissen uit het verleden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om angst, depressie, trauma-gerelateerde stoornissen, fobieën, of andere emotionele en gedragsproblemen. Regressietherapie kan ook worden gebruikt bij mensen die worstelen met het verwerken van een verlies of een ingrijpende gebeurtenis in hun leven.

Hoe werkt regressietherapie?

Regressietherapie kan op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van de voorkeur van de therapeut en de cliënt. Een van de meest gebruikte methoden is hypnotherapie, waarbij de cliënt in een hypnotische staat wordt gebracht om de herinneringen op te halen. De therapeut kan ook gebruik maken van gesprekken, visualisatie-oefeningen en andere technieken om de herinneringen op te halen.

Belangrijk aspecten bij regressietherapie

Een belangrijk aspect van regressietherapie is dat de cliënt zich veilig moet voelen bij de therapeut en in de therapeutische setting. Dit is noodzakelijk om de herinneringen op te halen en te verwerken. Bovendien moet de cliënt voldoende emotioneel stabiel zijn om aan de therapie deel te nemen.

Conclusie

Regressietherapie kan een effectieve behandeling zijn voor mensen die worstelen met symptomen die verband houden met traumatische gebeurtenissen uit het verleden.

Regressietherapie in Zwolle, Hasselt of omgeving

Woon je in Zwolle, Hasselt of omgeving en zoek je een ervaren regressietherapeut, neem dan gerust contact met mij op. Bel of mail mij vrijblijvend om te overleggen of regressietherapie wat voor je is, of om andere methoden te bespreken.

Margreet Bennen, psychodynamisch therapeut

Praktijjk voor EMDR therapie Zwolle EMDR beste goede therapeut psycholoog in Zwolle Kampen Hasselt

Waarom kiezen voor Margreet Bennen, psychodynamisch therapeut en coach?

rouw en verlies therapie therapeut Margreet bennen hasselt zwolle
Maatwerk in therapie en coaching, jarenlange ervaring. Veilig en vertrouwd.
Therapie bij angsten en fobieën Zoek je een therapeut in Zwolle, Hasselt of omgeving om samen te werken aan je angst?
EMDR, trauma-therapie, hypnotherapie, psychodynamische therapie