Mindfulness

Mindfulness is leren met alle aandacht in het hier en nu te zijn op een milde, open en niet oordelende manier. Dat klinkt eenvoudig maar is moeilijk toe te passen voor onszelf. We hebben allerlei automatismen ontwikkeld in ons gedrag; we vragen ons amper af hoe we ons voelen, niet emotioneel maar ook niet lichamelijk.

Wat doe je met Mindfulness?

Mindfulness gaat om oefeningen zoals een lichaamsmeditatie, een zitmeditatie en ademhalingsoefeningen. Hierdoor leren we met alle aandacht in het hier en nu te zijn. Het is niet de bedoeling te graven in het verleden, maar dat wil ook weer niet zeggen dat we het helemaal links laten liggen. We kunnen kijken wat dat verleden nu op dit moment nog met ons doet. Dit kijken naar wat het met je doet, doen we zonder aan de verhalen te gaan hangen. Uiteindelijk resulteert dit in een andere houding ten opzichte van de werkelijkheid, minder stress, vrolijker en meer genietend van de dingen die er zijn.

Mindfulness in Zwolle, Hasselt en omstreken

Woon je in Zwolle, Hasselt en omstreken en zoek je meer informatie over mindfulness, neem dan gerust contact met mij op. Ik gebruik mindfulness ook vaak als oefening binnen mijn therapie-sessies. Bel of mail mij vrijblijvend om te overleggen of dit wat voor je is, of om andere methoden te bespreken.

Margreet Bennen

Ps.

Ben je geïnteresseerd in mindfulness en ACT-coaching, neem dan eens contact op met mijn collega Krista van der Horst. Klik hier voor meer informatie over ACT coaching in Zwolle.