Ervaar de kracht van hypnotherapie met een ervaren hypnotherapeut in Hasselt, nabij Zwolle

Ben je op zoek naar een hypnotherapeut in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving?

Als je op zoek bent naar een ervaren hypnotherapeut, neem dan gerust contact met me op. In mijn praktijk voor Psychodynamische Therapie en Coaching pas ik hypnotherapie vaak toe. Ik kan je alles uitleggen over de hypnotherapie-behandeling en kijken of dit een geschikte therapie voor je zou kunnen zijn.

Wat is hypnose?

Hypnose is een diepe, aangename ontspanning waarbij je sterk op jezelf geconcentreerd bent. Het lijkt een beetje op dagdromen. Je hoort en neemt je omgeving wel waar, maar het gaat allemaal een beetje langs je heen.
Je kunt het ook vergelijken met zo verdiept zijn in een prachtig boek of film, dat je je even minder bewust bent van je omgeving.

Hypnotherapeut in Zwolle, Hasselt of omgeving. Woon je in Zwolle, Hasselt of omgeving en zoek je een ervaren hypnotherapeut, neem dan gerust contact met mij op. Ik kan je alles uitleggen over de hypnotherapie-behandeling.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van trance. Trance is een toestand van diepe ontspanning en geconcentreerde aandacht, waarbij het denken meer naar de achtergrond gaat en de aandacht naar binnen gericht kan worden. Hierdoor wordt toegang tot het onbewuste mogelijk. Hypnose is een toestand van veranderde waarneming of bewustzijn waarbij de patiënt in staat is om suggesties op te volgen die gericht zijn op het veranderen van gedrag of gedachten.

Het is dus een vorm van therapie waarbij de therapeut gebruik maakt van hypnose om de patiënt te helpen bij het oplossen van problemen of het bereiken van specifieke doelen.

Vergroot je innerlijke kracht met hypnotherapie

Eenmaal in contact met het onbewuste wordt het mogelijk om belemmerende overtuigingen los te laten, nieuwe inzichten te verkrijgen, onverwerkte emoties of pijn bewust te worden en te verwerken, gevoelsladingen te verminderen, hulpbronnen aan te boren en nieuw gedrag aan te leren. Hypnotherapie draagt bij tot het vergroten van innerlijke kracht en heelwording, zodat je bewuster keuzen kan maken en op eigen kracht je individualiteit vorm kan geven. Op korte termijn kunnen al positieve resultaten behaald worden.

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Vaak wordt hypnotherapie ingezet ter ondersteuning van de behandeling bij een arts of medisch specialist.

Hypnotherapie is effectief bij:

  • Het verwerken van trauma’s
  • Angsten en fobieën
  • Hyperventilatie
  • Burn-out en overspannenheid
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Neerslachtige gevoelens en emotionele klachten
  • Nervositeit en stress-gevoelens
  • Psychosomatische klachten, zoals maag­- en darmklachten
  • Seksuele problemen
  • Problemen met slapen

Wat is de oorsprong van hypnotherapie?

De oorsprong van hypnose gaat terug tot de oude Egyptenaren en Grieken, die het gebruikten voor religieuze en medicinale doeleinden. In de 18e eeuw ontdekte de Franse arts Franz Mesmer dat hij kon gebruiken magnetische krachten om mensen in hypnose te brengen. In de 19e eeuw ontwikkelde de Engelse arts James Braid een techniek die nu bekend staat als “hypnose” en die gebaseerd was op suggestie.

Hypnotherapie wordt vaak gebruikt voor het behandelen van specifieke problemen zoals angst, depressie, fobieën, rookverslaving, eetstoornissen, en pijnbestrijding. Het kan ook worden gebruikt voor het verbeteren van zelfvertrouwen, het leren van een nieuwe vaardigheid, of het bereiken van persoonlijke doelen.

Er zijn verschillende technieken die een hypnotherapeut kan gebruiken tijdens een sessie. Een van de meest voorkomende is de suggestietherapie. Hierbij geeft de therapeut positieve suggesties aan de patiënt terwijl deze in hypnose is, die gericht zijn op het veranderen van gedrag of gedachten.

Een andere techniek is de analyse van het onderbewustzijn. Hierbij gebruikt de therapeut hypnose om de patiënt in staat te stellen om diepere lagen van het onderbewustzijn te bereiken waar onbewuste conflicten of herinneringen kunnen worden ontdekt. De therapeut kan dan werken om deze conflicten op te lossen of de patiënt te helpen om ermee om te gaan.

Er is een groeiend wetenschappelijk bewijs dat hypnotherapie effectief is bij de behandeling van een aantal aandoeningen. Echter, hypnotherapie is geen geneesmiddel en moet worden gebruikt in combinatie met andere behandelingsmethoden.

Hypnotherapeut in Zwolle, Hasselt of omgeving

Woon je in Zwolle, Hasselt of omgeving en zoek je een ervaren hypnotherapeut, neem dan gerust contact met mij op. Ik kan je alles uitleggen over de hypnotherapie-behandeling.

Margreet Bennen, ervaren Hypnotherapeut

Praktijjk voor EMDR therapie Zwolle EMDR beste goede therapeut psycholoog in Zwolle Kampen Hasselt

Waarom kiezen voor Margreet Bennen, psychodynamisch therapeut en coach?

rouw en verlies therapie therapeut Margreet bennen hasselt zwolle
Maatwerk in therapie en coaching, jarenlange ervaring. Veilig en vertrouwd.
Therapie bij angsten en fobieën Zoek je een therapeut in Zwolle, Hasselt of omgeving om samen te werken aan je angst?
EMDR, trauma-therapie, hypnotherapie, psychodynamische therapie