Ervaar de kracht van hypnotherapie

Ben je op zoek naar een hypnotherapeut in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving?

Ben je op zoek naar een ervaren hypnotherapeut? Neem dan gerust contact met me op. In mijn praktijk voor Psychodynamische Therapie en Coaching pas ik hypnotherapie vaak toe. Ik kan je alles uitleggen over de hypnotherapie-behandeling en kijken of hypnotherapie voor jou een geschikte therapie zou kunnen zijn.

Wat is hypnose?

Hypnose is een diepe, aangename ontspanning waarbij je sterk op jezelf geconcentreerd bent. Het lijkt een beetje op dagdromen. Je hoort en neemt je omgeving wel waar, maar het gaat allemaal een beetje langs je heen.
Je kunt het ook vergelijken met zo verdiept zijn in een prachtig boek of film, dat je je even minder bewust bent van je omgeving.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij gebruik gemaakt wordt van trance. Trance is een toestand van diepe ontspanning en geconcentreerde aandacht, waarbij het denken meer naar de achtergrond gaat en de aandacht naar binnen gericht kan worden. Hierdoor wordt toegang tot het onbewuste mogelijk.

Vergroot je innerlijke kracht met hypnotherapie

Eenmaal in contact met het onbewuste wordt het mogelijk om belemmerende overtuigingen los te laten, nieuwe inzichten te verkrijgen, onverwerkte emoties of pijn bewust te worden en te verwerken, gevoelsladingen te verminderen, hulpbronnen aan te boren en nieuw gedrag aan te leren. Hypnotherapie draagt bij tot het vergroten van innerlijke kracht en heelwording, zodat je bewuster keuzen kan maken en op eigen kracht je individualiteit vorm kan geven. Op korte termijn kunnen al positieve resultaten behaald worden.

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Vaak wordt hypnotherapie ingezet ter ondersteuning van de behandeling bij een arts of medisch specialist. Hypnotherapie is effectief bij:

  • Het verwerken van trauma’s
  • Angsten en fobieën
  • Hyperventilatie
  • Burn-out en overspannenheid
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Neerslachtige gevoelens en emotionele klachten
  • Nervositeit en stress-gevoelens
  • Psychosomatische klachten, zoals maag­- en darmklachten
  • Seksuele problemen
  • Problemen met slapen

Hypnotherapeut in Zwolle, Hasselt of omgeving

Woon je in Zwolle, Hasselt of omgeving en zoek je een ervaren hypnotherapeut, neem dan gerust contact met mij op. Ik kan je alles uitleggen over de hypnotherapie-behandeling.

Margreet Bennen
NBVH erkend en ervaren Hypnotherapeut