Eetproblemen en afvallen

Hulp bij eetproblemen en afvallen in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving

Als je op zoek bent naar een ervaren therapeut in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving, neem dan gerust contact met me op. Als Psychodynamisch Therapeut combineer ik in de therapie vaak verschillende methodes en technieken, zoals EMDR therapie, Hypnotherapie, RET, Transactionele analyse en Voice Dialogue.
Ik help cliënten in mijn praktijk die willen afvallen, maar ook cliënten met eetstoornissen en eetproblemen. De belangrijkste vraag is:

Luister je wel naar je lichaam?

Niet alleen afvallen kan een probleem voor je zijn. Sommige mensen luisteren niet naar hun lichaam. En eten bijvoorbeeld altijd te veel. Waarom eet je te veel? Waarom eet je meer dan je wilt? Waarom eet je soms meer dan je eigenlijk lekker vindt? Waarom voel je je schuldig als je eet? Waar komen die eetbuien vandaan? Welke verhouding heb je met je lichaam? Ben je tevreden met jezelf? Dit zijn belangrijke vragen als je meer eet dan je zou willen.

De innerlijke worsteling bij eetproblemen

Je zou kunnen zeggen dat je innerlijk verdeeld bent. Aan de ene kant is er het stemmetje dat je waarschuwt om niet te veel te eten, aan de andere kant is er het gevoel dat je al dat eten nodig hebt om je beter te voelen. Die twee kanten kunnen behoorlijk met elkaar worstelen.

Hulp bij afvallen

Wie wil afvallen, volgt meestal een dieet. En dat is niet zo gek: als je minder calorieën eet, val je af. Een dieet kan dan ook goed werken. Als je je eraan houdt, verlies je gewicht. Helaas is het effect meestal niet blijvend. Want je leef- en eetpatroon is niet veranderd. Als je bijvoorbeeld eet uit onvrede of om jezelf te troosten, zul je al snel je oude patroon weer oppakken.
Vaak ben je na enkele maanden dan weer op je oude gewicht, of weeg je zelfs meer. Dan doe je wederom een dieet en ga je afvallen. En opnieuw vliegen de kilo’s er daarna weer aan: het overbekende jojo-effect. Zoek je hulp bij afvallen, neem dan ook gerust contact met mij op.

Psychodynamische therapie en Hypnotherapie bij afvallen en eetproblemen

Met onder andere hypnotherapie ga je tot de kern van je eetstoornis en hulpvraag. Je gaat in gesprek met het raadsel in jezelf. Als je dat hebt opgelost, ligt een gezond gewicht binnen bereik. Zonder hongerdiëten en eetbuien. Gezond afvallen met blijvend resultaat. Je hebt je balans gevonden.

Hulp bij eetproblemen of afvallen (Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving)

Woon je in Zwolle, Kampen, Hasselt of omgeving en zoek je hulp bij het afvallen of bij eetproblemen, neem dan gerust contact met mij op.

Margreet Bennen
Psychodynamisch Therapeut, EMDR therapeut, Hypnotherapeut en Coach